Komprimeringshjul til gravemaskine giver højere effektivitet og øger sikkerheden på arbejdspladsen. Ved f.eks. rørlægningsprojekter finder komprimeringshjul deres styrke, fordi entreprenøren kan nøjes med at skifte mellem skovl og komprimeringshjul på sin gravemaskine. Alternativt skulle entreprenøren have en mand i udgravningen med en pladevibrator eller andet håndbetjent vibrationsmateriale.

Dermed sparer entreprenøren både tid og penge ved, at én mand kan komprimere jorden alene fra en gravemaskine. Samtidig fjernes den risiko, der er forbundet med at en medarbejder skal gå nede i udgravningen med en pladevibrator.

Tættere komprimering end pladevibrator og råjordstromle

Komprimeringshjul kan præstere mindst lige så stærkt som en pladevibrator og har tilmed vist sig at levere tættere komprimeringsprøver end råjordstromler. Det betyder også for entreprenøren, der skal lægge rør, at han kan køre mindre jord væk, fordi han kan bygge mere jord ind med en tættere komprimering.

Desuden giver komprimeringshjulet en højere fleksibilitet, idet armen på gravemaskinen giver mulighed for at komprimere skråninger og andre områder, hvor en pladevibrator eller råjordstromle ikke kan komme til.

Komprimeringshjulene fås med diameter fra Ø400-1.000 med bredde fra 200mm – 1.000mm og passer til gravemaskiner fra 1,5t – 36t. Med andre ord kan TZACHO dække ethvert behov.

Specifikationer på TZACHOs udvalg af komprimeringshjul
Specifikationer på komprimeringshjul

Skrabejern sikrer, at jord ikke lagrer sig på komprimeringshjul

TZACHO har udviklet et skrabejern, som monteres på virksomhedens komprimeringshjul. Skrabejernet er monteret, så hjulets tænder løber igennem skrabejernet, og jorden således skrabes af. På den måde holdes komprimeringshjulet hele tiden driftsbart og kan præstere på samme høje niveau under hele processen.

Samtidig fjernes også et problem, som har givet mange frustrationer og kastet et ærgerligt ry for komprimeringshjul af sig.

”Vores erfaring er, at mange folk i branchen har en skepsis over for komprimeringshjul, fordi de har fået et ry for at opsamle jord, så deres komprimeringsevne forsvinder. Med skrabejernet sikrer vi, at komprimeringshjulets mange gode egenskaber kan gøre opgaverne både nemmere og mere sikre for vores kunder.”

Direktør i TZACHO, Flemming T. Zacho

På billederne og videoen i artiklen ses entreprenør, Danjord, bruge et komprimeringshjul i forbindelse med rørlægning i en ny bydel nord for Aarhus, som kommer til at huse omkring 20.000 personer over de næste 10 år.

Vil du vide mere, kan du finde yderligere informationer i vores produktkatalog på siden her.