Hydraulisk funderingsvibrator med sidegreb til gravemaskine giver entreprenører ramning med øget præcision, effektivitet og sikkerhed på arbejdspladsen.

Sensorer sikrer automatisk og præcis ramning

Ved ramning af pæle, spuns, dipper og stolper er det ofte en udfordring at nedramme i den rigtige vinkel. En udfordring, der både kan være besværlig og tidskrævende med f.eks. en fritfaldshammer. Movax’ funderingsvibrator med sidegreb er derfor udstyret med sensorer. Sensorerne monteres på vibratoren samt gravemaskinens bom og arm og kommunikerer med en computer i gravemaskinens førerhus.

Ved f.eks. ramning af spuns justerer computeren en række hydrauliske ventiler og sikrer på den måde, at vinklen på spunsen automatisk bliver korrigeret, hvis den begynder at bevæge sig ud af retning. Den laves også uden sensorer på bum og arm, hvor maskinføreren i stedet holder øje med vinkel og omdrejninger på en skærm i førerhuset og selv korrigerer nedramningen. Med sensorer på bum og arm skal han kun koncentrere sig om at drive spunsen i jorden.

Dermed får entreprenøren placeret sit objekt i den helt rigtige vinkel og slipper for det ekstraarbejde, der følger af, at objektet har ændret retning under ramning og er placeret med en forkert hældning. Sensorerne kan indstilles til at nedramme både vertikalt og med hældning uden videre tilpasning og sikrer dermed en fleksibel og effektiv ramning. Desuden er det også muligt at lave datalog på nedramningsprocessen, så entreprenøren f.eks. kan analysere, hvor lang tid det har taget at vibrere f.eks. en spuns i.

Specifikationer på modellerne

Sidegreb giver hurtigere ramning med mere fleksibilitet og sikkerhed

Funderingsvibratoren er udstyret med sidegreb, der gør det nemt for entreprenøren at samle op, placere og manøvrere med materialerne, som skal nedrammes.

Derved kan maskinføreren håndtere hele nedramningsprocessen fra pælen eller spunsen skal samles op til den er drevet i jorden i den rigtige vinkel. Skulle det blive nødvendigt f.eks. at tage en h stolpe op af jorden igen, kan maskinføreren også gøre det med Movax’en. Ved at maskinføreren kan klare opgaven fra førerhuset, behøves der ikke noget udstyr, som skal håndteres manuelt af en arbejdsmand og Movax’ funderingsvibrator øger derfor sikkerheden på arbejdspladsen.

Med sidegrebet kan entreprenøren også udføre arbejde, hvor f.eks. en impact hammer kommer til kort. Det benyttede CG Jensen sig bl.a. af, da de brugte en Movax SG-40 til at styrke funderingen under Køge Bugt-motorvejen. Læs mere om det projekt her.

Specialtilpasset joystik

Funderingsvibratoren drives af gravemaskinens hydrauliksystem og har tre overordnede funktioner, som alle håndteres fra førerhuset.  Den kan rotere til begge sider, tilte frem og tilbage og grebene har en åbne/lukke-funktion, så maskinføreren kan samle f.eks. spuns eller en stålpæl op. For at kunne udføre alle de funktioner, specialtilpasses joysticket med to ekstra knapper og en rulleknap.

Samme enheder bruges på forskellige typer ramningsprojekter

Funderingsvibratoren er modulopbygget, så den samme enhed kan bruges til en lang række forskellige nedramningsprojekter. Udskiftelige arme og klemmer gør enheden i stand til at nedramme både spuns, rør, stålpæle, h stolper og træstolper og er derfor både den mest fleksible, effektive og præcise enhed til et nedramningsprojekt. Modulopbygningen gør det nemt at skifte mellem Movax’ hydrauliske udstyr. Så, hvis funderingsvibratoren f.eks. skulle komme til kort, er det let at skifte til en Movax DH impact hammer.

På billederne øverst i artiklen er vi ved at montere sensorer, joystick mm. på en kundes nye Liebherr 946 gravemaskine, så han kan bruge sin Movax SG-75 funderingsvibrator med automatisk vinkelkorrektion.

Du kan læse mere om vores øvrige hydrauliske funderingsudstyr her.

Demonstrationsvideo af funderingsvibrator