Faste afstandsstykker øger gravekassers styrke og sikkerhed

Med faste afstandsstykker undgår man, at spindler bliver bøjet og mister deres styrke.

Et typisk problem for mange entreprenører, der benytter gravekasser med spindler er, at spindlerne bliver bøjet. Når først spindlerne er bøjet, mister de deres funktion, fordi de ikke kan skrues sammen, og entreprenøren må derfor købe nye spindler jævnligt for at have funktionelle gravekasser. Samtidig, og endnu vigtigere, mister spindlerne deres modstandsstyrke, når de bliver bøjet. Skulle man vælge at benytte bøjede spindler til sin gravekasse, står man med en gravekasse, der kan modstå et lavere jordtryk, og det bliver derfor betydeligt mere usikkert at arbejde i gravekassen. Bøjede spindler øger derfor risikoen for arbejdsulykker og kan have store konsekvenser på en arbejdsplads. De hyppigste årsager til at spindler bliver bøjet er slitage eller forkert håndtering ved fx opsætning af gravekassen.

Faste afstandsstykker har flere fordele

Med faste afstandsstykker behøver entreprenøren ikke at bekymre sig om bøjede spindler. Afstandsstykkernes konstruktion gør dem markant stærkere, ligesom der heller ikke er dele, som skal glide i hinanden, som på spindler. Hvis spindler får et mindre slag uden af blive bøjet, kan spindlen stadig miste sin funktion, fordi delene bliver slået skæve og ikke kan skrues sammen. Faste afstandsstykker er mindre udsatte ved den type brugsslitage.

Entreprenøren sparer med faste afstandsstykker både tid og penge ved ikke at skulle købe nye spindler og udskifte dem, når de bliver bøjet, men får i stedet afstandsstykker, der passer bedre til miljøet ved entreprenørarbejde. Gravekasser med faste afstandsstykker har desuden et højere hviletryk end gravekasser med spindler, så de kan modstå et højere jordtryk og er mere sikre for fx medarbejderen i rendegraven at arbejde i.

I forhold til gravekasser med spindler, giver faste afstandsstykker en gravekasse, som både er:

  • Billigere i ejerskab,
  • Mere sikker at arbejde i,
  • Lettere at manøvrere med og
  • Stærkere.

På billederne ses entreprenør, Arkil, benytte en gravekasse med faste afstandsstykker fra TZACHOs City Box-serie til et røromlægningsprojekt i Randers.

Produktinfo om gravekasse på billederne:
Længde: 3m
Højde: 2,4m
Maks tilladte jordtryk: 32 kN/m2
Vægt: 525kg

Gravekasser fra TZACHO

TZACHO oplever på grund af de faste afstandsstykkers store fordele også en stigende efterspørgsel på netop den type gravekasser. Det er især de østjyske entreprenører, som har fået øjnene op for den type gravekasse i stedet for gravekasser med spindler.

TZACHO forhandler et bredt udvalg af gravekasser i højeste kvalitet; Lige fra lette aluminiumgravekasser til tredobbelt glideskinnegravekasser.
Du kan læse mere om vores udvalg af gravekasser her.